Safety First

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel

Safety First

Het thema veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, safety first. Als onderneming in de chemiesector vinden we het onze plicht om u zo goed mogelijk te informeren over de eigenschappen van onze producten. Iedere klant ontvangt bij afname van een product een actueel bijbehorend MSDS blad. Mocht een blad in de loop der tijd worden aangepast, dan ontvangt de klant automatisch een nieuw en up-to-date exemplaar.

Naast de MSDS bladen ondersteunen we onze klanten ook met praktische WIK bladen. Deze bladen op A4 formaat geven bondige, heldere informatie over de werkwijze, de veiligheidsvoorschriften en de opslagvoorwaarden. WIK bladen worden bij de opslagplaats van het product gehangen.

MSDS Bladen

Iedere klant ontvangt bij afname van een product een actueel bijbehorend MSDS blad. Mocht een blad in de loop der tijd worden aangepast, dan ontvangt de klant automatisch een nieuw en up-to-date exemplaar.

WIK Bladen

Het Labaz-systeem voor uw grootkeuken bestaat uit een helder en effectief hygiënewerkplan, volledig toegesneden op uw situatie. Basis van het plan is een compleet programma reinigings- en desinfectie-middelen en hulpmiddelen, met natuurlijk een helder advies over de toepassingen. Desgewenst is ook een training bij u op locatie mogelijk.

Handling

Alle LABAZ producten die worden toegepast in de voedingsmiddelensector hebben een gekleurde dop. Deze doppen zijn er in de kleuren rood (zuur), blauw (alkalisch) en geel (desinfectie).  De opvallende kleurcodering is bedoeld om te voorkomen dat middelen als zuren en alkaliën per ongeluk worden gemengd. Bij het mengen van deze middelen kunnen namelijk giftige gassen vrijkomen.

Cursus

LABAZ organiseert cursussen om uw personeel goed te laten omgaan met hygiëne. We bieden uiteenlopende cursussen aan, variërend van het omgaan met HACCP tot basiskennis chemie. De cursussen dragen bij aan een juiste en veilige werkwijze en kunnen bij u op locatie worden gehouden. Een op maat gesneden examen behoort tot de mogelijkheden.